Czas Przygotowania: 20 min
Czas Gotowania: 30 min
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: jullie57
Red Pepper & Tomato Soup
Lovely roast vegetables make this taste amazing.
Składniki
Wskazówki
- Place onions, peppers and garlic on a cookie sheet. Brush lightly with olive oil and roast at 400 °F (205 °C) for 20 minutes checking every 5 minutes as you want them browned but not burnt.
- Allow to cool on sheet then add to food processor with water and chop finely or puree.
- Add contents of food processor to large pot with tomatoes, herbs and chicken broth, simmer for 30 minutes.
- Note: can be topped with grated cheese or sour cream.
88 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Zupy
Lunch
Najnowsze Przepisy
Miękkie, zdrowe i pyszne.
|
Szybkie i łatwe śniadanie.
|
Kremowy wypiek z tylko 5 składników.
|
Zdrowe danie na bazie warzyw.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 58 kalorii w 1 porcji Red Pepper & Tomato Soup.
|
|
Podział Kalorii: 27% tłusz, 58% węglo, 16% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
243 kJ
3%
58 kcal
Tłuszcze
1,99g
3%
Tłuszcz Nasycony
0,243g
1%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
1,105g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,245g
Węglowodany
9,69g
4%
Cukier
5,56g
6%
Błonnik
2,4g
Białko
2,62g
5%
Sól
2,06g
34%
Cholesterol
0mg
Potas
85mg
4%
Podział Kalorii:
Węglowodany (57%)
Tłuszcze (27%)
Białko (16%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|