Dodaj do mojej Książki Kucharskiej
Dodaj do Dziennika Żywności
Dają:
6 porcja (e)
Czas Przygotowania:
20 min
Czas Gotowania:
30 min
Typ posiłku:
Zupy
Lunch
Oceń:
Average FatSecret member ranking Średnia ocena Użytkowników FatSecret
przez użytkownika: jullie57

Red Pepper & Tomato Soup

Lovely roast vegetables make this taste amazing.

Składniki

Wskazówki

  1. Place onions, peppers and garlic on a cookie sheet. Brush lightly with olive oil and roast at 400 °F (205 °C) for 20 minutes checking every 5 minutes as you want them browned but not burnt.
  2. Allow to cool on sheet then add to food processor with water and chop finely or puree.
  3. Add contents of food processor to large pot with tomatoes, herbs and chicken broth, simmer for 30 minutes.
  4. Note: can be topped with grated cheese or sour cream.
88 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
 


     
 

Zrecenzuj ten przepis



Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
 

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Zupy Lunch

Najnowsze Przepisy

przez użytkownika: novikaj
Miękkie, zdrowe i pyszne.
przez użytkownika: Furmanka86
Szybkie i łatwe śniadanie.
przez użytkownika: kasia.majewska
Kremowy wypiek z tylko 5 składników.
przez użytkownika: rfbos
Zdrowe danie na bazie warzyw.

Prześlij Przepis

Podsumowanie Wartości Odżywczych:

Jest 58 kalorii w 1 porcji Red Pepper & Tomato Soup.
Podział Kalorii: 27% tłusz, 58% węglo, 16% białk.

Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
243 kJ
3%
58 kcal
Tłuszcze
1,99g
3%
Tłuszcz Nasycony
0,243g
1%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
1,105g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,245g
Węglowodany
9,69g
4%
Cukier
5,56g
6%
Błonnik
2,4g
Białko
2,62g
5%
Sól
2,06g
34%
Cholesterol
0mg
Potas
85mg
4%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
3%
z GDA *
(58 cal)
3% GDA
Podział Kalorii:
 
Węglowodany (57%)
 
Tłuszcze (27%)
 
Białko (16%)
* Na podstawie GDA 2000 kalorii

Pobierz aplikację
    
© 2024 FatSecret. Wszelkie prawa zastrzeżone.