Saftiger Brotkuchen mit Kirschen
Czas Przygotowania: 15 min
Czas Gotowania: 50 min
Typ posiłku:
Pieczywa & Wyroby Piekarnicze
Desery
Przekąski
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: Paskli
Saftiger Brotkuchen mit Kirschen
Was leckeres für die Seele ohne all zu grosses schlechtes Gewissen zu bekommen.
Składniki
Wskazówki
- Den Backofen auf 180 Grad vorheizen (Umluft 160) Eine Kastenform einfetten, die Semmelbrösel einstreuen. Die Kirschen abtropfen lassen. Das Brot sehr fein zerkrümeln.
- Die Eier und der zucker schaumig schlagen. Den Zimt zufügen und das Brot unterheben. Zwei Drittel der Masse in die Form füllen und die Kirschen darauf verteilen. Das letzte Drittel der Brot-ei-Masse über die Kirschen geben.
- Den Kuchen im Ofen (mittlere Einschubleiste) ca. 50 Minuten backen. Kurz auskühlen lassen, aus der form lösen und mit Puderzucker bestäuben.
55 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Pieczywa & Wyroby Piekarnicze
Desery
Przekąski
Najnowsze Przepisy
Miękkie, zdrowe i pyszne.
|
Bogaty, słodki i smaczny.
|
Szybkie śniadanie lub przekąska.
|
Szybka sałatka na obiad .
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 56 kalorii w 1 porcji Saftiger Brotkuchen mit Kirschen.
|
|
Podział Kalorii: 25% tłusz, 62% węglo, 13% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
233 kJ
3%
56 kcal
Tłuszcze
1,57g
2%
Tłuszcz Nasycony
0,484g
2%
Tłuszcz Jednonienasycony
0,58g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,289g
Węglowodany
8,59g
3%
Cukier
4,87g
5%
Błonnik
0,7g
Białko
1,83g
4%
Sól
0,14g
2%
Cholesterol
38mg
Potas
46mg
2%
Podział Kalorii:
Węglowodany (62%)
Tłuszcze (25%)
Białko (13%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|