Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
A great combination of Angel Food cake and cold and hot sauces.
Składniki
Wskazówki
- To make sour cream sauce; mix sour cream, vanilla, and brown sugar with a fork until well blended.
- To make blueberry sauce; heat blueberries, sugar, lemon juice and 1/2 cup water in a saucepan.
- Bring to a boil and cook 2 minutes or longer.
- Dissolve cornstarch in water and add to blueberries. Cook until sauce thickens.
- Serve over Angel Food cake.
- Note: Based on recipe from the Blueberry Hill Cook Book.
18 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
Recenzje
I don't understand this recipe. Are the sauces for separate use or to be used together? The recipe says an anglefood cake...did you mean a slice? How much water is the cornstarch to be dissolved in? This needs to be much more clear before I try it.
04 kwi 10 przez użytkownika: The Next Number
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Desery
Najnowsze Przepisy
Pyszna przekąska zawierająca tylko 5 składników.
|
Szybka sałatka na obiad .
|
Kremowe i smaczne danie na lunch.
|
Słodka i kremowa przekąska.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 272 kalorii w 1 porcji Blueberry Dessert.
|
|
Podział Kalorii: 21% tłusz, 72% węglo, 7% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
1136 kJ
14%
272 kcal
Tłuszcze
6,47g
9%
Tłuszcz Nasycony
3,804g
19%
Tłuszcz Jednonienasycony
1,805g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,436g
Węglowodany
49,83g
19%
Cukier
18,65g
21%
Błonnik
1,5g
Białko
4,78g
10%
Sól
0,9g
15%
Cholesterol
20mg
Potas
202mg
10%
Podział Kalorii:
Węglowodany (72%)
Tłuszcze (21%)
Białko (7%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|