Czas Przygotowania: 15 min
Czas Gotowania: 20 min
Typ posiłku:
Pieczywa & Wyroby Piekarnicze
Śniadanie
Lunch
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: paulolpp
Bolo de Batata Doce
Receita muito nutritiva.
Składniki
Wskazówki
- Pré-aquecer o forno durante 15min a cerca de 180º.
- Cozer bem a batata doce, tem que ficar bem cozida para conseguirmos tirar a casca e de seguida fazer puré.
- Numa tijela misturamos os 2 ovos com a farinha integral, o fermento e o adoçante, de seguida juntamos o puré de batata doce à tijela e misturamos tudo até ficar uma pasta uniforme, noutra tijela à parte batemos as claras de ovo em castelo, juntamos aos poucos as claras em castelo à tijela que tem a batata doce, de modo a ficar um creme consistente e da côr da batata doce.
- Metemos o creme numa taça para levar ao forno cerca de 20min.
- Podem substituir a farinha de trigo integral por farinha de aveia integral, se quiserem adicionar mais proteina podem colocar 1 scoop de whey protein.
68 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
Recenzje
A batata já é doce, não precisa de adoçante ;)
Pode adicionar um bocadinho de mel, sempre é mais nutritivo. Mas gostei da receita
22 gru 14 przez użytkownika: Pinkfox
|
substituir o adoçante por açúcar amarelo é muito mais saudável. Adoçante: jamais!
27 cze 14 przez użytkownika: gateira
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Pieczywa & Wyroby Piekarnicze
Śniadanie
Lunch
Najnowsze Przepisy
Miękkie, zdrowe i pyszne.
|
Kremowe i smaczne danie na lunch.
|
Smaczne danie o niskiej zawartości kalorii.
|
Szybka sałatka na obiad .
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 159 kalorii w 1 porcji Bolo de Batata Doce.
|
|
Podział Kalorii: 15% tłusz, 53% węglo, 32% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
666 kJ
8%
159 kcal
Tłuszcze
2,67g
4%
Tłuszcz Nasycony
0,754g
4%
Tłuszcz Jednonienasycony
0,899g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,448g
Węglowodany
21,4g
8%
Cukier
4,25g
5%
Błonnik
3,3g
Białko
12,65g
25%
Sól
0,38g
6%
Cholesterol
93mg
Potas
351mg
18%
Podział Kalorii:
Węglowodany (53%)
Tłuszcze (15%)
Białko (32%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|