Dodaj do mojej Książki Kucharskiej
Dodaj do Dziennika Żywności
Dają:
4 porcja (e)
Czas Przygotowania:
5 min
Czas Gotowania:
20 min
Typ posiłku:
Przystawki
Lunch
Oceń:
Average FatSecret member ranking Średnia ocena Użytkowników FatSecret
przez użytkownika: Frazzemrat

Cauliflower Fried Rice

A lower carb fried rice option.

Składniki

Wskazówki

  1. Remove the core and let the cauliflower dry completely. Coarsely chop into florets, then place half of the cauliflower in a food processor and pulse until the cauliflower is small and has the texture of rice or couscous (don't over process or it will get mushy). Set aside and repeat with the remaining cauliflower.
  2. Combine egg and egg whites in a small bowl and beat with a fork. Season with salt.
  3. Heat a large saute pan or wok over medium heat and spray with oil. Add the eggs and cook, turning a few times until set. Set aside.
  4. Mince garlic and dice onion fine. Dice scallion, green and whites, separated.
  5. Add the sesame oil and saute onions, scallion whites, peas and carrots and garlic about 3-4 minutes, or until soft.
  6. Raise the heat to medium-high. Add the cauliflower "rice" to the saute pan along with soy sauce. Mix, cover and cook approximately 5-6 minutes, stirring frequently, until the cauliflower is slightly crispy on the outside but tender on the inside.
  7. Add the egg. Remove from heat and mix in scallion greens.
108 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
 


     
 

Zrecenzuj ten przepis



Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
 

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Przystawki Lunch

Najnowsze Przepisy

przez użytkownika: Lera_vm
Smaczne danie o niskiej zawartości kalorii.
przez użytkownika: Takmisieniechce
Śniadanie lub przekąska bez cukru.
przez użytkownika: kasia.majewska
Kremowy wypiek z tylko 5 składników.
przez użytkownika: AsiaAikido
Szybkie śniadanie lub przekąska z zaledwie 4 składników.

Prześlij Przepis

Podsumowanie Wartości Odżywczych:

Jest 136 kalorii w 1 porcji Cauliflower Fried Rice.
Podział Kalorii: 33% tłusz, 45% węglo, 23% białk.

Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
570 kJ
7%
136 kcal
Tłuszcze
5,44g
8%
Tłuszcz Nasycony
1,037g
5%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
2,086g
Tłuszcz Wielonienasycony
1,951g
Węglowodany
16,73g
6%
Cukier
6,73g
7%
Błonnik
5,4g
Białko
8,48g
17%
Sól
1,56g
26%
Cholesterol
53mg
Potas
640mg
32%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
7%
z GDA *
(136 cal)
7% GDA
Podział Kalorii:
 
Węglowodany (44%)
 
Tłuszcze (33%)
 
Białko (23%)
* Na podstawie GDA 2000 kalorii

Pobierz aplikację
    
© 2024 FatSecret. Wszelkie prawa zastrzeżone.