Zarejestruj się
|
Zaloguj się
Polska
Szukaj:
Żywność
Przepisy
Sprawność Fizyczna
Użytkownicy
Mój FatSecret
Żywność
Przepisy
Sprawność Fizyczna
Społeczność
Przepisy
Doughnut Muffins
Dodaj Zdjęcie
Dodaj do mojej Książki Kucharskiej
Dodaj do Dziennika Żywności
Dają:
12 porcja (e)
Typ posiłku:
Pieczywa & Wyroby Piekarnicze
Desery
Przekąski
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
przez użytkownika:
teeoh
Doughnut Muffins
Muffins that really taste like doughnuts.
Składniki
1
miarka kuchenna
eggs
2 łyżki stołowe butter
1 kawałek butter
2 łyżeczki cinnamon
1 łyżeczka cinnamon
1 1/4 łyżeczki nutmeg
1/4 łyżeczka salt
1 miarka kuchenna, całe flax meal
3/4
miarka kuchenna
water
1 cup almond meal
2 tsps baking powder
25 porcje 1 paczuszka sweetener
12 porcje 1 paczuszka splenda
Wskazówki
Pre-heat oven to 350 °F (175 °C); and butter the muffin pans.
Mix dry ingredients well (exclude those used for topping). Topping is the 12 packets of Splenda, melted butter, and the cinnamon.
Add beaten eggs, melted butter, water, and sweetener to the dry mixture. Mix well.
Fill muffin cups a bit more than half way with the mixture.
Bake for about 20 minutes, until tops are golden brown. Allow muffins to cool in pan for a few minutes, then remove.
Mix the cinnamon and powdered sweetener for the topping in a clean bowl.
When the muffins are cool enough to handle, dip the tops in the melted butter you allocated for the topping, followed by the sweetener/cinnamon mixture.
240 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
Recenzje
It's a lot of carbs but I will eat them for a snack... :P
21 mar 12 przez użytkownika:
iamawkward8663
Some of the best low carb muffins I've tasted! Thank you for submitting.
11 sty 11 przez użytkownika:
KariC
Muffins really do taste like donuts :)...next time I will use less flax seed (too much) - gives it a bitter after taste...but besides that, it was awesome!
16 lis 09 przez użytkownika:
gburgos1113
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij
tutaj
, aby się zalogować
Znajdź Więcej Przepisów
Sortuj według Typ Posiłku
Pieczywa & Wyroby Piekarnicze
Desery
Przekąski
Najnowsze Przepisy
przez użytkownika:
perzol22
Naleśniki
Prosty, miękki i smaczny przepis.
przez użytkownika:
Takmisieniechce
Mini Pączki z Twarogu
Pyszna przekąska zawierająca tylko 5 składników.
przez użytkownika:
diesiulik
Salatka Krabowa
Kremowe i smaczne danie na lunch.
przez użytkownika:
_luckycurls
Sałatka z Tofu
Szybka sałatka na obiad .
Zobacz Więcej Przepisów
Znajdź więcej przepisów na: Doughnut Muffins
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
Jest 237 kalorii w 1 porcji Doughnut Muffins.
Podział Kalorii:
65% tłusz
, 19% węglo, 17% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
992 kJ
12%
237 kcal
Tłuszcze
17,82g
25%
Tłuszcz Nasycony
7,284g
36%
Tłuszcz Jednonienasycony
4,354g
Tłuszcz Wielonienasycony
4,768g
Węglowodany
11,59g
4%
Cukier
2,93g
3%
Błonnik
4,2g
Białko
10,25g
20%
Sól
0,21g
3%
Cholesterol
111mg
Potas
485mg
24%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
12%
z GDA *
(237 cal)
Podział Kalorii:
Węglowodany (18%)
Tłuszcze (65%)
Białko (17%)
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
Jakie jest moje Zalecane Dzienne Spożycie?