Baked Whitefish with Tarragon over Spinach
Czas Przygotowania: 3 min
Czas Gotowania: 30 min
Typ posiłku:
Dania Główne
Lunch
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: prov192021
Baked Whitefish with Tarragon over Spinach
Purist cooking
Składniki
Wskazówki
- Pre-heat oven to 375 °F (190 °C).
- Place fillets in lined baking dish , skin side down (foil optional).
- Cover fillet with fresh tarragon leaves. Squeeze juice from lemon over fillet. Lightly dust with fresh ground black peppercorn.
- Make a foil 'tent' over the fillet and bake for 30 minutes at 375 °F.
- Toss together the baby spinach, snow peas, balsamic vinegar and parmesan cheese. Place portions on to serving dishes.
- To easily remove the fish from the skin, use a large serving spoon to scoop the fish off the skin and on to your pre-portioned salad. Serve immediately.
190 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Dania Główne
Lunch
Najnowsze Przepisy
Prosty przepis na przekąskę.
|
Słodka i kremowa przekąska.
|
Zdrowe danie na bazie warzyw.
|
Śniadanie lub przekąska bez cukru.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 213 kalorii w 1 porcji Baked Whitefish with Tarragon over Spinach.
|
|
Podział Kalorii: 36% tłusz, 16% węglo, 49% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
893 kJ
11%
213 kcal
Tłuszcze
8,35g
12%
Tłuszcz Nasycony
1,949g
10%
Tłuszcz Jednonienasycony
2,697g
Tłuszcz Wielonienasycony
2,623g
Węglowodany
8,25g
3%
Cukier
4,98g
6%
Błonnik
1,8g
Białko
25,7g
51%
Sól
0,4g
7%
Cholesterol
72mg
Potas
477mg
24%
Podział Kalorii:
Węglowodany (15%)
Tłuszcze (36%)
Białko (49%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|