Roasted Red Pepper Hummus
Czas Przygotowania: 10 min
Typ posiłku:
Zakąski
Przekąski
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
Healthy hummus that's so easy to make.
Składniki
Wskazówki
- Drain and rinse chickpeas (2 cans).
- Place in food processor, start processing while drizzling a small amount of olive oil.
- Add roasted red peppers, garlic, lemon juice and any other seasonings you desire.
- Keep processing till smooth and will be slightly runny, but after chilling in fridge it will set up and flavors develop.
- Note: yummy with pita chips or vegetables.
159 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Zakąski
Przekąski
Najnowsze Przepisy
Przepis na miękki, smaczny i niskowęglowodanowy.
|
Szybka sałatka na obiad .
|
Kremowe i smaczne danie na lunch.
|
Pyszna przekąska zawierająca tylko 5 składników.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 89 kalorii w 1 porcji Roasted Red Pepper Hummus.
|
|
Podział Kalorii: 19% tłusz, 67% węglo, 14% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
374 kJ
4%
89 kcal
Tłuszcze
1,93g
3%
Tłuszcz Nasycony
0,276g
1%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
0,164g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,326g
Węglowodany
15,29g
6%
Cukier
0,1g
0%
Błonnik
2,9g
Białko
3,18g
6%
Sól
0,50g
8%
Cholesterol
0mg
Potas
119mg
6%
Podział Kalorii:
Węglowodany (67%)
Tłuszcze (19%)
Białko (14%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|