Czas Przygotowania: 10 min
Czas Gotowania: 10 min
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
An easy to make delicious soup for low carb diets.
Składniki
Wskazówki
- Boil the tomatoes. Strain them and let cool until you are able to touch them; then peel them and place in blender.
- Add the remaining ingredients to blender (cream, basil, chicken stock and tomato paste). Blend until there are no more lumps or pieces of tomato.
- Pour the soup into a pot and bring to the boil to a slow heat (the red color should change to a darker one).
- Note: for presentation only, you may add a couple of basil leaves once you've served your portion. Enjoy.
71 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Zupy
Lunch
Najnowsze Przepisy
Śniadanie lub przekąska bez cukru.
|
Prosty, miękki i smaczny przepis.
|
Pyszna przekąska zawierająca tylko 5 składników.
|
Przepis prosty, smaczny i niskowęglowodanowy.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 305 kalorii w 1 porcji Tomato & Basil Soup.
|
|
Podział Kalorii: 85% tłusz, 11% węglo, 4% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
1278 kJ
15%
305 kcal
Tłuszcze
29,71g
42%
Tłuszcz Nasycony
18,352g
92%
Tłuszcz Jednonienasycony
8,575g
Tłuszcz Wielonienasycony
1,273g
Węglowodany
8,88g
3%
Cukier
3,87g
4%
Błonnik
1,8g
Białko
3,36g
7%
Sól
0,78g
13%
Cholesterol
109mg
Potas
426mg
21%
Podział Kalorii:
Węglowodany (11%)
Tłuszcze (85%)
Białko (4%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|