Dodaj do mojej Książki Kucharskiej
Dodaj do Dziennika Żywności
Dają:
6 porcja (e)
Czas Przygotowania:
20 min
Czas Gotowania:
15 min
Typ posiłku:
Dania Główne
Przystawki
Lunch
Oceń:
Average FatSecret member ranking Średnia ocena Użytkowników FatSecret
przez użytkownika: S.Chaves

Hambúrgueres de Grão de Bico

Hambúrguer de grão de bico com cenoura e linhaça, no forno.

Składniki

Wskazówki

  1. Coloca-se o grão de bico e a cenoura num processador de alimentos durante 5 segundos (mais ou menos), até ficarem misturados e triturados, mas sem ficarem quase em papa.
  2. Depois retiram-se e colocam-se numa taça com o resto dos ingredientes e envolvem-se até ficar uma mistura homogénea.
  3. Vai ao forno a 250º durante 10/15 minutos até ficarem cozinhados.
100 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
 


     
 

Zrecenzuj ten przepis



Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
 

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Dania Główne Przystawki Lunch

Najnowsze Przepisy

przez użytkownika: dagna.czajkowska
Chleb niskosłodzony i niskokaloryczny.
przez użytkownika: _luckycurls
Szybka sałatka na obiad .
przez użytkownika: Takmisieniechce
Śniadanie lub przekąska bez cukru.
przez użytkownika: ElwirkaP
Pyszne, lekkie i pięknie zielone.

Prześlij Przepis

Podsumowanie Wartości Odżywczych:

Jest 156 kalorii w 1 porcji Hambúrgueres de Grão de Bico.
Podział Kalorii: 43% tłusz, 41% węglo, 16% białk.

Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
652 kJ
8%
156 kcal
Tłuszcze
7,53g
11%
Tłuszcz Nasycony
1,004g
5%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
2,187g
Tłuszcz Wielonienasycony
3,646g
Węglowodany
16,26g
6%
Cukier
3,08g
3%
Błonnik
5,3g
Białko
6,11g
12%
Sól
0,38g
6%
Cholesterol
31mg
Potas
196mg
10%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
8%
z GDA *
(156 cal)
8% GDA
Podział Kalorii:
 
Węglowodany (41%)
 
Tłuszcze (43%)
 
Białko (16%)
* Na podstawie GDA 2000 kalorii

Pobierz aplikację
    
© 2024 FatSecret. Wszelkie prawa zastrzeżone.