Dodaj do mojej Książki Kucharskiej
Dodaj do Dziennika Żywności
Dają:
12 porcja (e)
Czas Gotowania:
10 min
Typ posiłku:
Przekąski
Śniadanie
Oceń:
Average FatSecret member ranking Średnia ocena Użytkowników FatSecret
przez użytkownika: slease

Hard Boiled Eggs

Best way to cook hard boiled eggs ever.

Składniki

Wskazówki

  1. Place eggs in a saucepan that they just fit into. Vary the number of eggs and size of pan as needed.
  2. Fill pan with water to just cover eggs. Add salt and set pan on burner over medium high heat.
  3. When water starts to boil turn burner off and place lid tightly on pan. Leave pan on warm burner for 20 minutes.
  4. After 20 minutes run cold water in pan to help eggs cool. Once cool put in refrigerator.
  5. Note: recipe from "500 More Low Carb Recipes" by Dana Carpender.
544 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
 

Recenzje 
this is the best way I only let mine set covered about 10 min. drain and bounce them eggs in the pan to crack them well cover with cold water.. let set just a few.. and drain again and fill with cold water.. and start peeling..the trick is to buy them eggs ahead and store in the back of the fridge the fresher they are the harder they are to peel..
user vote
22 maj 08 przez użytkownika: SJWNana
mmMMMMmmm
user vote
04 sty 08 przez użytkownika: -Bettina
Work wonders
user vote
12 lis 07 przez użytkownika: Luciebly
Exactly the way I do mines, minus the salt, and I only leave it on the burner for 10 mins. They are always perfect (not rubbery)
user vote
11 lis 07 przez użytkownika: Angeeqt
thanks what a great suggestion... :)
user vote
07 lis 07 przez użytkownika: FemidaBhanji
The salt in the water really helps to peel the eggs later on!
user vote
02 lis 07 przez użytkownika: DOOLEY
different! I will try this one in the next few days- thanks!
user vote
01 lis 07 przez użytkownika: wayiwas
Poprzednie 11 do 17 z 17

     
 

Zrecenzuj ten przepis



Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
 

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Przekąski Śniadanie

Najnowsze Przepisy

przez użytkownika: _luckycurls
Szybka sałatka na obiad .
przez użytkownika: Takmisieniechce
Pyszna przekąska zawierająca tylko 5 składników.
przez użytkownika: novikaj
Miękkie, zdrowe i pyszne.
przez użytkownika: Furmanka86
Szybkie i łatwe śniadanie.

Prześlij Przepis

Podsumowanie Wartości Odżywczych:

Jest 74 kalorii w 1 porcji Hard Boiled Eggs.
Podział Kalorii: 63% tłusz, 2% węglo, 35% białk.

Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
308 kJ
4%
74 kcal
Tłuszcze
4,97g
7%
Tłuszcz Nasycony
1,55g
8%
Tłuszcz Jednonienasycony
1,905g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,682g
Węglowodany
0,38g
0%
Cukier
0,38g
0%
Błonnik
0g
Białko
6,29g
13%
Sól
4,54g
76%
Cholesterol
212mg
Potas
67mg
3%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
4%
z GDA *
(74 cal)
4% GDA
Podział Kalorii:
 
Węglowodany (2%)
 
Tłuszcze (63%)
 
Białko (35%)
* Na podstawie GDA 2000 kalorii

Pobierz aplikację
    
© 2024 FatSecret. Wszelkie prawa zastrzeżone.