Zarejestruj się
|
Zaloguj się
Polska
Szukaj:
Żywność
Przepisy
Sprawność Fizyczna
Użytkownicy
Mój FatSecret
Żywność
Przepisy
Sprawność Fizyczna
Społeczność
Przepisy
Hard Boiled Eggs
Zobacz Zdjęcia
Dodaj do mojej Książki Kucharskiej
Dodaj do Dziennika Żywności
Dają:
12 porcja (e)
Czas Gotowania:
10 min
Typ posiłku:
Przekąski
Śniadanie
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
przez użytkownika:
slease
Hard Boiled Eggs
Best way to cook hard boiled eggs ever.
Składniki
12 duże eggs
3 łyżki stołowe salt
Wskazówki
Place eggs in a saucepan that they just fit into. Vary the number of eggs and size of pan as needed.
Fill pan with water to just cover eggs. Add salt and set pan on burner over medium high heat.
When water starts to boil turn burner off and place lid tightly on pan. Leave pan on warm burner for 20 minutes.
After 20 minutes run cold water in pan to help eggs cool. Once cool put in refrigerator.
Note: recipe from "500 More Low Carb Recipes" by Dana Carpender.
544 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
Recenzje
this is the best way I only let mine set covered about 10 min. drain and bounce them eggs in the pan to crack them well cover with cold water.. let set just a few.. and drain again and fill with cold water.. and start peeling..the trick is to buy them eggs ahead and store in the back of the fridge the fresher they are the harder they are to peel..
22 maj 08 przez użytkownika:
SJWNana
mmMMMMmmm
04 sty 08 przez użytkownika:
-Bettina
Work wonders
12 lis 07 przez użytkownika:
Luciebly
Exactly the way I do mines, minus the salt, and I only leave it on the burner for 10 mins. They are always perfect (not rubbery)
11 lis 07 przez użytkownika:
Angeeqt
thanks what a great suggestion... :)
07 lis 07 przez użytkownika:
FemidaBhanji
The salt in the water really helps to peel the eggs later on!
02 lis 07 przez użytkownika:
DOOLEY
different! I will try this one in the next few days- thanks!
01 lis 07 przez użytkownika:
wayiwas
Poprzednie
11 do 17 z 17
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij
tutaj
, aby się zalogować
Znajdź Więcej Przepisów
Sortuj według Typ Posiłku
Przekąski
Śniadanie
Najnowsze Przepisy
przez użytkownika:
_luckycurls
Sałatka z Tofu
Szybka sałatka na obiad .
przez użytkownika:
Takmisieniechce
Mini Pączki z Twarogu
Pyszna przekąska zawierająca tylko 5 składników.
przez użytkownika:
novikaj
Zielone Gofry
Miękkie, zdrowe i pyszne.
przez użytkownika:
Furmanka86
Gofry
Szybkie i łatwe śniadanie.
Zobacz Więcej Przepisów
Znajdź więcej przepisów na: Hard Boiled Eggs
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
Jest 74 kalorii w 1 porcji Hard Boiled Eggs.
Podział Kalorii:
63% tłusz
, 2% węglo, 35% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
308 kJ
4%
74 kcal
Tłuszcze
4,97g
7%
Tłuszcz Nasycony
1,55g
8%
Tłuszcz Jednonienasycony
1,905g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,682g
Węglowodany
0,38g
0%
Cukier
0,38g
0%
Błonnik
0g
Białko
6,29g
13%
Sól
4,54g
76%
Cholesterol
212mg
Potas
67mg
3%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
4%
z GDA *
(74 cal)
Podział Kalorii:
Węglowodany (2%)
Tłuszcze (63%)
Białko (35%)
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
Jakie jest moje Zalecane Dzienne Spożycie?