Typ posiłku:
Dania Główne
Przystawki
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: sethb
Baked Cauliflower with Tomatoes and Feta Cheese
This dish is enlivened with a strong flavor of tomatoes combined with the typically Greek usage of ground cinnamon.
Składniki
Wskazówki
- Heat the olive oil in a heavy-based skillet and sauté the onion and garlic for 3-4 minutes, or until the onion has softened.
- Add the chopped tomatoes, cinnamon and oregano and season with salt and pepper.
- Stir and simmer, covered, for 5 minutes.
- Preheat the oven to 375 °F (190 °C).
- Add the cauliflower to the tomato mixture, cover and simmer for a further 10-15 minutes or until the cauliflower is just tender. Remove from the heat.
- Transfer the cauliflower and tomatoes mixture to a large, shallow dish.
- Sprinkle over the lemon juice and grated feta.
- Bake for 45-50 minutes, or until the cauliflower is soft and the cheese has melted. Serve warm.
113 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
Recenzje
3 pts
03 gru 11 przez użytkownika: mama mel
|
Well I do remember trying this (guessed at # of tomatoes) and LOVED it. :)
05 sie 11 przez użytkownika: Lanney
|
The amount of tomatoes is missing!
The answer is 8 tomatoes, peeled and chopped. We often cheat and use 3 16oz cans of diced tomatoes.
21 maj 11 przez użytkownika: sethb
|
I love this recipe. I serve it with Greek Salad and the flavours are wonderful together. It has become one of my husbands favourite dishes.
20 paź 10 przez użytkownika: Dwendt02
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Dania Główne
Przystawki
Najnowsze Przepisy
Miękkie, zdrowe i pyszne.
|
Szybkie śniadanie lub przekąska z zaledwie 4 składników.
|
Szybka sałatka na obiad .
|
Smaczne danie o niskiej zawartości kalorii.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 169 kalorii w 1 porcji Baked Cauliflower with Tomatoes and Feta Cheese.
|
|
Podział Kalorii: 19% tłusz, 39% węglo, 42% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
706 kJ
8%
169 kcal
Tłuszcze
3,67g
5%
Tłuszcz Nasycony
0,556g
3%
Tłuszcz Jednonienasycony
2,502g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,61g
Węglowodany
17,1g
7%
Cukier
6,34g
7%
Błonnik
5,9g
Białko
18,58g
37%
Sól
1,46g
24%
Cholesterol
8mg
Potas
695mg
35%
Podział Kalorii:
Węglowodany (39%)
Tłuszcze (19%)
Białko (42%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|