Zarejestruj się
|
Zaloguj się
Polska
Szukaj:
Żywność
Przepisy
Sprawność Fizyczna
Użytkownicy
Mój FatSecret
Żywność
Przepisy
Sprawność Fizyczna
Społeczność
Przepisy
Carrot Soup
Zobacz Zdjęcia
Dodaj do mojej Książki Kucharskiej
Dodaj do Dziennika Żywności
Dają:
10 porcja (e)
Czas Przygotowania:
10 min
Czas Gotowania:
30 min
Typ posiłku:
Zupy
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
przez użytkownika:
Cyrillia
Carrot Soup
A low calorie vegan soup that is hearty and delicious.
Składniki
10 carrots
5
łodygi, średnie
celery
2 ząbki garlic
1
średnia
onion
8
miarki kuchenne
water
Wskazówki
Chop all vegetables into small pieces, place in a large pot of boiling water.
Allow to boil until tender.
Let cool, add garlic and puree in food processor (for heartier texture) or blender (for smooth texture).
Adding garlic at the end will give the soup a bite.
Re-heat and salt and pepper to taste.
225 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
Recenzje
I added basilic, Presley and black pepper
30 sty 17 przez użytkownika:
Roxx12
I probably screwed this up somehow but it was inedible for me. It basically just tasted like garlic even though I halfed the amount required. :|
14 lis 12 przez użytkownika:
Allenthegirl
I added about a 1/4 cup of low sodium chicken broth (not vegan anymore after this, obviously...) for more flavor and it was very good. I also added rosemary and other spices before blending as well as red and yellow bell pepper instead of celery- delicious! Thanks for this recipe!
05 lut 12 przez użytkownika:
Sophie_G
I did not like this it was lacking flavour :(
08 sie 11 przez użytkownika:
rubi13
Maybe I made this wrong but I did not like this at all :(
24 maj 11 przez użytkownika:
chibishichan1x2
Excellent flavor, filling and keeps for quite awhile.
19 kwi 10 przez użytkownika:
vicstratton
The garlic makes this sooo tasty. I used cabbage instead of celery though.
14 sty 10 przez użytkownika:
Boo Boo Boo
easy to make and tastes so good.
13 gru 09 przez użytkownika:
slowbella
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij
tutaj
, aby się zalogować
Znajdź Więcej Przepisów
Sortuj według Typ Posiłku
Zupy
Najnowsze Przepisy
przez użytkownika:
novikaj
Zielone Gofry
Miękkie, zdrowe i pyszne.
przez użytkownika:
Takmisieniechce
Mini Pączki z Twarogu
Pyszna przekąska zawierająca tylko 5 składników.
przez użytkownika:
kasia.majewska
Ciasto z Twarogiem
Kremowy wypiek z tylko 5 składników.
przez użytkownika:
basle1
Placki z Cukinii
Prosty przepis na przekąskę.
Zobacz Więcej Przepisów
Znajdź więcej przepisów na: Carrot Soup
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
Jest 38 kalorii w 1 porcji Carrot Soup.
Podział Kalorii:
5% tłusz
, 86% węglo, 9% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
158 kJ
2%
38 kcal
Tłuszcze
0,22g
0%
Tłuszcz Nasycony
0,039g
0%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
0,019g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,109g
Węglowodany
8,8g
3%
Cukier
4,11g
5%
Błonnik
2,5g
Białko
0,95g
2%
Sól
0,18g
3%
Cholesterol
0mg
Potas
301mg
15%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
2%
z GDA *
(38 cal)
Podział Kalorii:
Węglowodany (86%)
Tłuszcze (5%)
Białko (9%)
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
Jakie jest moje Zalecane Dzienne Spożycie?