Dodaj do mojej Książki Kucharskiej
Dodaj do Dziennika Żywności
Dają:
4 porcja (e)
Czas Przygotowania:
10 min
Czas Gotowania:
20 min
Typ posiłku:
Przystawki
Oceń:
Average FatSecret member ranking Średnia ocena Użytkowników FatSecret
przez użytkownika: PaigeRD

Balsamic and Olive Oil Roasted Brussels Sprouts

A delicious and healthy way to prepare brussels sprouts.

Składniki

Wskazówki

  1. Pre-heat oven to 375° F (190° C). Spray a baking dish with nonstick cooking spray.
  2. After trimming the brussels sprouts, cut each sprout into half.
  3. Place sprouts in baking dish and toss with garlic, olive oil, and 1 tablespoon balsamic vinegar.
  4. Roast at 375° F for 10 minutes, stir, and then roast for 10 more minutes.
  5. Remove sprouts from the oven, put into a serving bowl and toss with the remaining tablespoon of balsamic vinegar.
  6. Sprinkle with salt and pepper to taste, and serve.
445 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
 

Recenzje 
Super yummy, I even got my husband to eat Brussels Sprouts. I used more vinegar for taste.
user vote
20 mar 15 przez użytkownika: vwkw1981
I love this recipe; simple and easy & very few calories.
user vote
12 kwi 14 przez użytkownika: ileanw
Loved it - was easy to prepare and really added flavor to the brussels sprouts.
user vote
09 mar 13 przez użytkownika: jwill77nc2
Followed recipe to the letter but being Italian I had to put more seasoning of everything (salt, vinegar, etc.) and it had to be cooked longer than 20 minutes in total... more like 30-35 minutes and it was DELICIOUS!!!
user vote
21 sty 13 przez użytkownika: emanicus
Its a great recipe
user vote
05 maj 12 przez użytkownika: Metro Transit
Delicioussssss!
user vote
22 lut 12 przez użytkownika: stefanko
86 calories of deliciousness! Thanks :)
user vote
29 sty 12 przez użytkownika: pdiberna
pretty darn good. My family enjoyed them, but they were a little bit dry. I may have just roasted them too long though.
user vote
13 wrz 11 przez użytkownika: startswithv
Too many carbs for induction. Use red wine vinegar instead.
user vote
26 cze 11 przez użytkownika: LissaKay

     
 

Zrecenzuj ten przepis



Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
 

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Przystawki

Najnowsze Przepisy

przez użytkownika: aguszja
Przepis prosty, smaczny i niskowęglowodanowy.
przez użytkownika: Takmisieniechce
Śniadanie lub przekąska bez cukru.
przez użytkownika: novikaj
Miękkie, zdrowe i pyszne.
przez użytkownika: Takmisieniechce
Pyszna przekąska zawierająca tylko 5 składników.

Prześlij Przepis

Podsumowanie Wartości Odżywczych:

Jest 82 kalorii w 1 porcji Balsamic and Olive Oil Roasted Brussels Sprouts.
Podział Kalorii: 35% tłusz, 48% węglo, 16% białk.

Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
343 kJ
4%
82 kcal
Tłuszcze
3,72g
5%
Tłuszcz Nasycony
0,537g
3%
Tłuszcz Jednonienasycony
2,489g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,531g
Węglowodany
11,41g
4%
Cukier
3,5g
4%
Błonnik
4,3g
Białko
3,88g
8%
Sól
0,17g
3%
Cholesterol
0mg
Potas
444mg
22%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
4%
z GDA *
(82 cal)
4% GDA
Podział Kalorii:
 
Węglowodany (49%)
 
Tłuszcze (35%)
 
Białko (16%)
* Na podstawie GDA 2000 kalorii

Pobierz aplikację
    
© 2024 FatSecret. Wszelkie prawa zastrzeżone.