Czas Przygotowania: 15 min
Czas Gotowania: 15 min
Typ posiłku:
Dania Główne
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: mrsredcat
Fish Curry with Lemon and Coriander
A light curry. Make it as hot or mild as you like.
Składniki
Wskazówki
- Use any firm white fish fillets, like cod, haddock or halibut. Sprinkle them with half the salt and the lemon juice on both sides, and leave to stand while you chop the onions and chilli and mince the garlic. Use more or less chilli to your own taste. You can use chilli powder, flakes or dried chilli if you don't have fresh.
- Fry the chopped onions, minced garlic and chopped chilli in a little spray oil in a flat bottomed pan with a lid. Crush the coriander seeds (or use ground coriander) and add with the cumin to the onions and fry for a minute more. Add the chopped tomatoes (fresh or a tin) and cook for another 5 minutes.
- Lay the fish fillets in the pan, and ensure you cover them with the tomato mixture. Sprinkle with the remainder of the salt, the curry powder (use garam masala if you can get it) and the chopped coriander.
- Cook the fish for a few minutes until the flesh just turns white. Add the prawns and turn in the hot sauce.
- Serve with plain boiled rice or a small naan bread, garnished with a little more fresh coriander and lemon wedges.
20 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
Recenzje
We made a variant of this using basa and anchovies instead of cod and prawns. Really flavourful with a definite lemon zestiness. We're looking forward to trying a version using prawns now!
Clarifying on step one, you use ALL the lemon juice and half of the salt (the way it's written it leaves you wondering where half of the lemon juice went).
01 mar 20 przez użytkownika: iamiko
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Dania Główne
Najnowsze Przepisy
Słodka i kremowa przekąska.
|
Szybkie i łatwe śniadanie.
|
Pyszna przekąska zawierająca tylko 5 składników.
|
Śniadanie lub przekąska bez cukru.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 210 kalorii w 1 porcji Fish Curry with Lemon and Coriander.
|
|
Podział Kalorii: 5% tłusz, 36% węglo, 58% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
877 kJ
10%
210 kcal
Tłuszcze
1,18g
2%
Tłuszcz Nasycony
0,134g
1%
Tłuszcz Jednonienasycony
0,393g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,277g
Węglowodany
17,96g
7%
Cukier
5,23g
6%
Błonnik
2,4g
Białko
29,02g
58%
Sól
3,98g
66%
Cholesterol
27mg
Potas
282mg
14%
Podział Kalorii:
Węglowodany (37%)
Tłuszcze (5%)
Białko (58%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|