Dodaj do mojej Książki Kucharskiej
Dodaj do Dziennika Żywności
Dają:
12 porcja (e)
Czas Przygotowania:
20 min
Czas Gotowania:
45 min
Typ posiłku:
Dania Główne
Oceń:
Average FatSecret member ranking Średnia ocena Użytkowników FatSecret
przez użytkownika: Lestatnaz

Chili Rellano Casserole

A wonderful Mexican dish.

Składniki

Wskazówki

  1. Spray 13 x 9 x 2" pan with non-stick cooking spray. Remove stems (if needed) and seeds from peppers. Slit them down the side and lay them flat on paper towels and dab dry.
  2. Layer of chilis on the bottom. Then layer with cheese. Continue until all chilis and cheese are used, ending with a cheese layer.
  3. Beat eggs until very thick. Add flour and milk and mix until well blended. Add some salt to taste and pepper if you like. Pour over casserole.
  4. Bake at 350 °F (175 °C) for about 40 minutes until top is golden brown.
  5. Pour can of tomato sauce over casserole and continue to bake for another 15 minutes.
  6. Take casserole out of oven and allow to rest for at least 20 minutes before cutting. Serve warm with a dollop of sour cream.
  7. Note: you can use whatever chilis (mild, medium or hot) you prefer as well as a Mexican mix of cheese. You can spice up tomato sauce with chili powder, onion, garlic, oregano, cumin, etc and also sprinkle a bit of cheese on top for a nice look.
127 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
 

Recenzje 
This recipe has GREAT bones!!! We switched it up to Mexican blend cheese instead of the Monteray Jack. I would add onions to it. It's missing a couple of flavors,.. but this recipe could go from 3 to 5 stars VERY easily!!! Worth a try- MOS DEF!!
user vote
02 paź 12 przez użytkownika: SassyZinger
I really like this. I cut the cheese in half and put red chili sauce on top.
user vote
12 maj 12 przez użytkownika: Dneale
Tried this recipe out yesterday and I think the egg mixture ruined the dish. I think it would have been fine just with the chilis and cheese.
user vote
22 mar 12 przez użytkownika: kina87
too high carbs for Atkins WOE....would need to find sub for white flour
user vote
05 paź 11 przez użytkownika: suzyq70

     
 

Zrecenzuj ten przepis



Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
 

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Dania Główne

Najnowsze Przepisy

przez użytkownika: aguszja
Przepis prosty, smaczny i niskowęglowodanowy.
przez użytkownika: Lera_vm
Smaczne danie o niskiej zawartości kalorii.
przez użytkownika: AsiaAikido
Szybkie śniadanie lub przekąska z zaledwie 4 składników.
przez użytkownika: novikaj
Miękkie, zdrowe i pyszne.

Prześlij Przepis

Podsumowanie Wartości Odżywczych:

Jest 215 kalorii w 1 porcji Chili Rellano Casserole.
Podział Kalorii: 56% tłusz, 20% węglo, 24% białk.

Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
897 kJ
11%
214 kcal
Tłuszcze
13,35g
19%
Tłuszcz Nasycony
7,852g
39%
Tłuszcz Jednonienasycony
3,906g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,677g
Węglowodany
10,84g
4%
Cukier
2,85g
3%
Błonnik
1,8g
Białko
12,92g
26%
Sól
1,21g
20%
Cholesterol
88mg
Potas
286mg
14%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
11%
z GDA *
(214 cal)
11% GDA
Podział Kalorii:
 
Węglowodany (20%)
 
Tłuszcze (56%)
 
Białko (24%)
* Na podstawie GDA 2000 kalorii

Pobierz aplikację
    
© 2024 FatSecret. Wszelkie prawa zastrzeżone.