Czas Przygotowania: 10 min
Czas Gotowania: 20 min
Typ posiłku:
Dania Główne
Przystawki
Lunch
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
Plato vegetariano muy fácil de elaborar. Sirve como acompañamiento o como plato principal.
Składniki
Wskazówki
- Lavar bien la quinoa y colar, hasta que el agua salga clara.
- Cortar la cebolla en dados en un recipiente (yo prefiero un wok), y pochar la en aceite caliente junto con el ajo picado. Añadir las verduras. Cuando se comiencen a hacer, añadir la quinoa, y daremos vueltas hasta que suelte toda el agua y empiece a dorarse.
- Añadir el caldo de verduras y esperar a que empiece a hervir. Bajar el fuego y dejarlo cocer unos 15 minutos hasta que absorba todo el caldo.
- Servir caliente.
87 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Dania Główne
Przystawki
Lunch
Najnowsze Przepisy
Zdrowe danie na bazie warzyw.
|
Szybka sałatka na obiad .
|
Miękkie, zdrowe i pyszne.
|
Bogaty, słodki i smaczny.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 387 kalorii w 1 porcji Quinoa con Verduras.
|
|
Podział Kalorii: 39% tłusz, 51% węglo, 10% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
1617 kJ
19%
386 kcal
Tłuszcze
17,18g
25%
Tłuszcz Nasycony
2,478g
12%
Tłuszcz Jednonienasycony
10,624g
Tłuszcz Wielonienasycony
2,614g
Węglowodany
50,1g
19%
Cukier
6,56g
7%
Błonnik
5,4g
Białko
9,52g
19%
Sól
0,05g
1%
Cholesterol
0mg
Potas
416mg
21%
Podział Kalorii:
Węglowodany (51%)
Tłuszcze (39%)
Białko (10%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|