Dodaj do mojej Książki Kucharskiej
Dodaj do Dziennika Żywności
Dają:
4 porcja (e)
Czas Przygotowania:
10 min
Czas Gotowania:
15 min
Typ posiłku:
Dania Główne
Lunch
Oceń:
Average FatSecret member ranking Średnia ocena Użytkowników FatSecret
przez użytkownika: ian_sd

Stir Fry Shrimp

A tasty seafood dish that's ready in less than 30 minutes.

Składniki

Wskazówki

  1. Clean, rinse, and pat dry shrimp.
  2. Transfer to a large bowl and toss with spices and salt.
  3. Heat avocado oil in a skillet.
  4. Add shrimp in batches and cook in a single layer for about 1 minute or until the edges have started to turn pink. Flip and cook the other side for another minute or so.
  5. Transfer to a plate and squeeze lemon over. Top with fresh basil then serve.
14 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
 


     
 

Zrecenzuj ten przepis



Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
 

Znajdź Więcej Przepisów

Sortuj według Typ Posiłku

Dania Główne Lunch

Najnowsze Przepisy

przez użytkownika: kasia.majewska
Kremowy wypiek z tylko 5 składników.
przez użytkownika: novikaj
Miękkie, zdrowe i pyszne.
przez użytkownika: AsiaAikido
Szybkie śniadanie lub przekąska z zaledwie 4 składników.
przez użytkownika: Natalitschka1
Słodka i kremowa przekąska.

Prześlij Przepis

Podsumowanie Wartości Odżywczych:

Jest 179 kalorii w 1 porcji Stir Fry Shrimp.
Podział Kalorii: 57% tłusz, 5% węglo, 38% białk.

Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
748 kJ
9%
179 kcal
Tłuszcze
11,46g
16%
Tłuszcz Nasycony
2,042g
10%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
7,322g
Tłuszcz Wielonienasycony
1,664g
Węglowodany
2,25g
1%
Cukier
0,57g
1%
Błonnik
0,7g
Białko
17,41g
35%
Sól
1,72g
29%
Cholesterol
135mg
Potas
54mg
3%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
9%
z GDA *
(179 cal)
9% GDA
Podział Kalorii:
 
Węglowodany (5%)
 
Tłuszcze (57%)
 
Białko (38%)
* Na podstawie GDA 2000 kalorii

Pobierz aplikację
    
© 2024 FatSecret. Wszelkie prawa zastrzeżone.