Czas Przygotowania: 30 min
Czas Gotowania: 30 min
Typ posiłku:
Dania Główne
Lunch
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: Mel Alves
Souflé de Legumes
Um prato saboroso e leve à base de abobrinha e couve-flor.
Składniki
Wskazówki
- Cozinha a couve-flor em água com um pouco de sal.
Refogue a cebola na margarina e adicione um pouco de açafrão.
Junte a abobrinha e refogue até amolecer. Retire do fogo e reserve.
- Em uma panela, fora do fogo, dissolva a farinha de trigo no leite frio e junte as gemas. Misture bem com um garfo. Tempere com sal, pimenta e os temperos de sua preferência e leve ao fogo baixo, mexendo sempre para não empelotar.
- Retire do fogo e misture a abobrinha refogada, a couve-flor e a ricota picada. Bata as claras em neve, misture o fermento e junte delicadamente ao creme de legumes.
- Ponha em uma forma untada com margarina e leve ao forno (temperatura média) pré aquecido e deixe por cerca de 30 minutos. Retire do forno e sirva.
162 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
Recenzje
Gostei da receita, mas acho que vou fazer de espinafre com ricota...e diminuir um pouco a quantidade de margarina...
12 lip 13 przez użytkownika: Ana Paula Rosses
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Dania Główne
Lunch
Najnowsze Przepisy
Smaczne danie z dużą ilością białka.
|
Szybkie śniadanie lub przekąska.
|
Kremowy wypiek z tylko 5 składników.
|
Prosty przepis na przekąskę.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 101 kalorii w 1 porcji Souflé de Legumes.
|
|
Podział Kalorii: 34% tłusz, 42% węglo, 25% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
421 kJ
5%
101 kcal
Tłuszcze
3,8g
5%
Tłuszcz Nasycony
1,526g
8%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
1,301g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,794g
Węglowodany
10,52g
4%
Cukier
0,97g
1%
Błonnik
0,8g
Białko
6,19g
12%
Sól
0,56g
9%
Cholesterol
82mg
Potas
80mg
4%
Podział Kalorii:
Węglowodany (41%)
Tłuszcze (34%)
Białko (25%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|