Salada de Feijão Frade e Atum
Czas Przygotowania: 15 min
Czas Gotowania: 7 min
Typ posiłku:
Sałatki i Sosy do Sałatek
Lunch
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
Salada fria, para 2 pessoas, fácil e rápida de preparar.
Składniki
Wskazówki
- Coza o ovo durante 7 minutos. Depois de cozido descasque e corte em pedaços.
- Numa taça, junte o feijão frade, a cebola, o alho e a salsa e envolva tudo. Adicione o atum e tempere com sal, pimenta e vinagre e mexa tudo muito bem.
- Coloque o preparado numa travessa e espalhe o ovo cortado por cima da salada. Leve ao frigorífico e sirva bem fresca.
146 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
Recenzje
Muito saborosa esta receita
09 sty 14 przez użytkownika: jessicaneto
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Sałatki i Sosy do Sałatek
Lunch
Najnowsze Przepisy
Szybka sałatka na obiad .
|
Smaczne danie o niskiej zawartości kalorii.
|
Śniadanie lub przekąska bez cukru.
|
Kremowy wypiek z tylko 5 składników.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 258 kalorii w 1 porcji Salada de Feijão Frade e Atum.
|
|
Podział Kalorii: 15% tłusz, 33% węglo, 52% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
1079 kJ
13%
258 kcal
Tłuszcze
4,1g
6%
Tłuszcz Nasycony
1,33g
7%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
1,028g
Tłuszcz Wielonienasycony
0,396g
Węglowodany
20,55g
8%
Cukier
3,39g
4%
Błonnik
5,8g
Białko
31,8g
64%
Sól
1,41g
24%
Cholesterol
128mg
Potas
136mg
7%
Podział Kalorii:
Węglowodany (33%)
Tłuszcze (15%)
Białko (52%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|