Zarejestruj się
|
Zaloguj się
Polska
Szukaj:
Żywność
Przepisy
Sprawność Fizyczna
Użytkownicy
Mój FatSecret
Żywność
Przepisy
Sprawność Fizyczna
Społeczność
Przepisy
Fried Egg Whites and Bacon
Dodaj Zdjęcie
Dodaj do mojej Książki Kucharskiej
Dodaj do Dziennika Żywności
Dają:
1 porcja (e)
Typ posiłku:
Śniadanie
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
przez użytkownika:
Taadie
Fried Egg Whites and Bacon
For a breakfast that's sure to hit the spot.
Składniki
2 duże egg whites
1/2 łyżeczka cayenne pepper
2 szczypty salt
2 grube plastry, pakowane 12 na 450 g bacon
Wskazówki
Spray pan with cooking spray, like Mazola.
Crack egg and separate the yolk from the whites, allowing the whites to fall into the pan. Discard egg yolk. Repeat with second egg.
Cook eggs until desired consistency in pan. Flip 2-3 times, about 2 minutes. Remove eggs from pan when done.
In same pan place 2 slices of bacon. Flip 3-4 times, about 4 minutes, until desired consistency.
Remove bacon from pan and place onto a paper towel lined plate. Let drain. Once drained, enjoy!
98 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
Recenzje
What is premal bacon? I am going to use turkey bacon. Thank you for the recipe
29 sty 11 przez użytkownika:
28LBs2Go
If you substitute canadian bacon or peameal bacon for the regular bacon you can cut the calories in half.
04 paź 10 przez użytkownika:
maspd
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij
tutaj
, aby się zalogować
Znajdź Więcej Przepisów
Sortuj według Typ Posiłku
Śniadanie
Najnowsze Przepisy
przez użytkownika:
Takmisieniechce
Gofry z Jogurtu Naturalnego
Śniadanie lub przekąska bez cukru.
przez użytkownika:
kasia.majewska
Ciasto z Twarogiem
Kremowy wypiek z tylko 5 składników.
przez użytkownika:
amandamaz1995
Gofry ze Skyrem
Szybkie śniadanie lub przekąska.
przez użytkownika:
novikaj
Zielone Gofry
Miękkie, zdrowe i pyszne.
Zobacz Więcej Przepisów
Znajdź więcej przepisów na: Fried Egg Whites and Bacon
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
Jest 385 kalorii w 1 porcji Fried Egg Whites and Bacon.
Podział Kalorii:
82% tłusz
, 2% węglo, 17% białk.
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
na porcje
% RWS*
Energia
1611 kJ
19%
385 kcal
Tłuszcze
34,5g
49%
Tłuszcz Nasycony
11,424g
57%
Tłuszcze Trans
0g
Tłuszcz Jednonienasycony
15,261g
Tłuszcz Wielonienasycony
3,901g
Węglowodany
1,49g
1%
Cukier
0,56g
1%
Błonnik
0,2g
Białko
16,12g
32%
Sól
2,63g
44%
Cholesterol
52mg
Potas
284mg
14%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
19%
z GDA *
(385 cal)
Podział Kalorii:
Węglowodany (1%)
Tłuszcze (82%)
Białko (17%)
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
Jakie jest moje Zalecane Dzienne Spożycie?