Czas Przygotowania: 15 min
Czas Gotowania: 30 min
Typ posiłku:
Zupy
Dania Główne
Oceń:
Średnia ocena Użytkowników FatSecret
|
przez użytkownika: Abby_Shea
Spicy Vegetarian Chili
Delicious and spicy chili without any meat.
Składniki
Wskazówki
- Chop pepper (remove seeds and membrane) and chop the 1/2 onion.
- Simmer in a big deep skillet with the 2 cups of water and 2 vegetable bouillon cubes.
- When onions are getting translucent, add all the beans and corn and a further cup of water. Cook on low heat for about half an hour.
- Move to a crockpot, add the hot salsa (like Old Dutch brand), stir to combine, turn crockpot to low.
- Season to taste with black pepper, seasoning salt and a few shakes of cinnamon is good.
- Continue to cook in crockpot for at least a couple more hours.
- Ready when you are!
22 użytkowników dodało ten przepis do swoich książek kucharskich.
|
|
|
|
|
Zrecenzuj ten przepis
Musisz się zalogować, aby ocenić ten przepis. Kliknij tutaj, aby się zalogować
|
|
|
Znajdź Więcej Przepisów
|
Sortuj według Typ Posiłku
Zupy
Dania Główne
Najnowsze Przepisy
Pyszna przekąska zawierająca tylko 5 składników.
|
Szybkie śniadanie lub przekąska.
|
Śniadanie lub przekąska bez cukru.
|
Kremowy wypiek z tylko 5 składników.
|
|
Prześlij Przepis
Podsumowanie Wartości Odżywczych:
|
|
Jest 640 kalorii w 1 porcji Spicy Vegetarian Chili.
|
|
Podział Kalorii: 5% tłusz, 71% węglo, 23% białk. |
|
Wartość Odżywcza
Porcja
na porcje
Energia
2676 kJ
32%
640 kcal
Tłuszcze
3,96g
6%
Tłuszcz Nasycony
1,107g
6%
Tłuszcz Jednonienasycony
0,947g
Tłuszcz Wielonienasycony
1,314g
Węglowodany
117,21g
45%
Cukier
6,14g
7%
Błonnik
32,3g
Białko
38,69g
77%
Sól
2,85g
47%
Cholesterol
9mg
Potas
2558mg
128%
Podział Kalorii:
Węglowodany (72%)
Tłuszcze (5%)
Białko (23%)
|
|
* Na podstawie GDA 2000 kalorii
|